Kärt återseende


Jag skall äntligen få sjunga Stabat Mater av Pergolesi igen! Det var sisådär.....7-8 år sedan sist. Då var det med Ceciliakören, nu blir det med Lundbykören. Deras ledare Hans frågade mig helt apropå typ ingenting idag om inte jag ville vara med på Stabat Mater på långfredagen. Eh, hello? KLART jag vill! Har man inte koll på Stabat Mater kan man tex lyssna på Spotify eller youtube, la även några klipp här nedan. Det här är BRA SKIT!
Yay!

Mästarnas Mästare -säsong 2


Andra säsongen av mästarnas mästare har nu pågått i några veckor, och det är väl egentligen först nu som jag börjar släppa förra säsongen. Hittills har jag liksom jämfört allt med förra året och så, typ att det var mycket roligare deltagare då, de hade ett finare hus osv... Nu har jag insett att förra säsongen var förra säsongen, denna säsongen är denna säsongen. Punkt. Årets hus är inte alls sämre än förra årets (har heller inget minne av att förra årets hus hade pool? uppgradering på badfronten alltså), årets deltagare är inte alls tråkigare än förra årets, nu när man "lärt känna dem" lite. Men det är klart, Thomas Wassberg hade gärna fått vara med igen, det är inte riktigt detsamma utan honom.

Om SVT strävar efter att höja dokusåpa-faktorn på programmet så får jag nog påstå att de lyckats ganska bra. Bara en sån sak som att placera Patrik Sjöberg och Stefan Holm i samma hus under ett antal tävlingsveckor, babababam -som upplagt för intriger! (+10 p) Eller inte. För Holm är ju så sympatisk, så man kan liksom ite bli arg på honom. (-5 p) Sen har han alltid väldigt sakliga och bra argument i diskussionerna med Sjöberg och hetsar inte upp sig så det blir liksom inga bråk ändå, hur mycket sjöberg än försöker. (-5 p igen, tot +-0 so far)

För försöker, det gör han verkligen. HERREGUD, hur kan en så vidrig människa existera överhuvudtaget? Är det evolutionsmässigt möjligt? (publiken har fått ett irritationsobjekt, +10 p). Att de andra deltagarna inte bara stryper honom är ju ett under (DET hade varit bra tv!). Om man inte har sett mästarnas mästare, borde man definitivt gå in och kolla på svt play, varje avsnitt är liksom som ett enda långt frosseri i Sjöbergs idioti.
-Det är svårt at vara ödmjuk när man är bäst. (vänta lite nu... Har Sjöberg blivit immun en enda gång? Nej. Har han kommit sist? Ja. Två gånger.)
-Ja jag är jävligt bra på kinashack faktiskt. (Hm, vem kom SIST i kinaschacket? och sist även totalt?)
-I min bok så är doping fusk, och det är inget som jag accepterar. (Hm, hur var det nu, VEM var det som åkte dit för kokaininnehav under EM-festen 2006? Alltså doping=inte ok men knark=ok? Jag får inte ihop den ekvationen riktigt) 
Inför kvällens nattduell:
-Har ni packat era väskor?
-Nej, jag skall ju komma tillbaka ikväll. (vilket han också gjorde, men fruktansvärt äcklig attityd.)
Efter nattduellen:
-Det börjar änna bli för lätt det här, jag skall nog göra det sittande nästa gång.

Alltså Patrik Sjöberg kläcker ur sig så mycket puckade grejer, jag kan icke räkna dem alla...
Jag blir galen! (+5 p till) Borde man inte kunna diskvalificeras på grund av allmän vidrighet?

Idag var det Tomas Gustafsson som blev utslagen i nattduellen, vilket jag tycker var väldigt synd. Han hade potential att bli årets Wassberg, så ödmjuk och trevlig på alla sätt och vis. Han skulle vunnit några nattdueller bara så hade han kunnat koras till Wassberg 2010.

Just det! En sak till: I kvällens avsnitt bildade Catrin Nilsmark och Louise Karlsson en pakt, eftersom de är de enda tjejerna som är kvar. Dokusåpapoäng igen! (+5 p, totalt 20 p)

För att sammanfatta det hela: Patrik Sjöberg är dum i huvudet, och SVT har såpat till dokusåpan mästarnas mästare en aning.Nu är de här kvar....

bild från svt.seJag väntar med spänning på att det skall bli tisdag igen.


ABBA-konsert nr 3


Foto: Claes Eriksson


Nu är det dags för COMBOS ABBA-Konsert nr 3!

Vi har blivit inbjudna att göra en konsert i Henrik Cervins konsertserie till förmån för stadsmissionen och vi kan inte säga annat än att det är en stor ära.


Konserten kommer att gå av stapeln nu på söndag den 7/2 kl 15.00 i Johanneskyrkan, vagn 3,9,11 hpl masthuggstorget. Observera att det inte går att parkera vid kyrkan, närmast är att parkera på någon av långgatorna eller p-däcket på första långgatan.

Entré 50 kr, vilket går oavkortat till Stadsmissionen.

Välkomna!


RSS 2.0